Speeltuin De Zwierezwaai wordt vernieuwd! Maar eerst moeten we ontmantelen.

Als speeltuincommissie hebben we in overleg met de gemeente besloten om een aantal speeltoestellen te vernieuwen. We laten het toestel dat bij school stond staan. Het duikelrek en de loopbaan krijgen een ander plekje en de twee wipkippen ook. Deze speeltoestellen willen we met een verfbeurt weer opknappen. In de andere speeltoestellen kunnen we niet meer investeren en die worden nu al weggehaald om de veiligheid van de spelende kinderen te waarborgen.

Voor de vervangende toestellen zijn we begonnen met de wensen van de gebruikers op basis van eerdere enquêtes in combinatie met meest verkochte speeltoestellen van drie geselecteerde leveranciers (professionele partijen waar de gemeente mee samenwerkt). Deze zijn voorgelegd aan een deel van de gebruiksgroep. Daar komt uit dat de gebruikers de volgende speeltoestellen dolgraag geplaatst zien:

een groot klim klautertoestel, een wipwap een schommel met een nest, een kabelbaan, een draaitoestel, een speeltoestel voor de kleintjes en een kraantje.

We hebben een schetsje uitgewerkt met een indicatie van de te plaatsen toestellen. Dat kan nog gewijzigd worden omdat per leverancier kan de maatvoering kan verschillen en omdat er rekening moet worden gehouden met bepaalde afstanden.

Op basis van een eerste offerte uitvraag zouden we de meeste gevraagde speeltoestellen kunnen plaatsen. Wij hechten er echter veel waarde aan dat de vernieuwing van de speeltuin kan rekenen op draagvlak vanuit de omwonenden. Vandaar dat we de omwonende als eerste  hebben geïnformeerd en hen in de gelegenheid hebben gesteld om suggesties op opmerkingen  te geven op de plannen. Daar is louter positief op gereageerd en dat is aanleiding geweest om door te gaan op de ingeslagen weg. We hebben nog twee leveranciers over die aan onze voorwaarden voldoen en die hebben we een definitieve offerte uitvraag gedaan.  

Zoals aangegeven halen we vanaf het Pinksterweekend de speeltuin leeg en verwachten we in de tweede week juni de plaatsing van de vervangende toestellen definitief te gunnen. Waarschijnlijk lukt het helaas niet meer om de nieuwe toestellen voor de zomervakantie te plaatsen vanwege Covid-19. We hebben met het offerteverzoek ook een planning voor de plaatsing uitgevraagd en zullen u daar later over informeren.

Voor een nadere toelichting of vragen kunt contact leggen met een van de commissieleden.