Update speeltuin De Zwierezwaai

We nemen u graag even mee wat we als speeltuincommissie afgelopen tijd hebben gedaan en wat er nog te gebeuren staat. We zijn nog op schema. Dit ondanks de Corona perikelen die overleg binnen het bestuur en met de omgeving toch wat lastiger maken.

Wat hebben we gedaan

Afgelopen periode hebben we vanuit de bestuursleden individueel uitgevraagd welke toestellen de gebruikers (leeftijdsgroep 3-12 jaar) wensen. We hebben die wensen gebundeld en gekoppeld aan de meest verkochte toestellen van de drie geselecteerde leveranciers. Op basis daarvan hebben we de gewenste toestellen samengesteld. De toestellen die nog goed zijn (het laatst geplaatste grote speelhuis, de swing (kettingbrug), het duikelrek en twee wipkippen) willen we opknappen en de kleurstelling aanpassen aan de nieuwe toestellen.

We hebben op basis van de gewenste toestellen een uitvraag gedaan bij drie leveranciers en hebben daarop reële offertes ontvangen. We zijn positief verrast over het enthousiasme en het meedenken. Op basis van de offertes denken we het grootste deel van de wensen te kunnen invullen.

Waar staan we nu

We hechten als speeltuincommissie aan draagvlak en hebben de direct omwonenden aangeschreven. Daarbij hebben we de nieuwe toestellen en een schets van de situering voorgelegd en stellen we hen in de gelegenheid te reageren op ons voorstel. Op 2 april zullen we een definitieve offerte uitvraag doen.

Vervolgstappen

Ons beeld is dat we op basis van de definitieve offertes van de drie leveranciers het dorp in de gelegenheid stellen om een voorkeur kenbaar te maken welke set toestellen (per leverancier) hen het meest aanspreekt. Mede op basis daarvan maken we een definitieve keuze.  

Na de opdrachtverstrekking gaan we de te verwijderen toestellen aanpakken. Vervolgens gaan we de andere toestellen opknappen en een kleurtje geven.

We hebben ook weer een nieuwe lid mogen toevoegen aan de speeltuincommissie. We heten Jesper Piek van harte welkom.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u zich wenden tot één van de commissieleden.

Arjen van der Veen, Andries van Veen, Marcel van Klinken, Johan Koops, Martin Kort, Steve Heegen, Michel Huls en Jesper Piek.